Advertisement

Kapalı Maraş - 46 yıl aradan sonra hayalet kentte tarihi bir toplantı düzenlendi.

Kapalı Maraş - 46 yıl aradan sonra hayalet kentte tarihi bir toplantı düzenlendi.. Kapalı maraş, yıllar sonra yeniden halka açılıyor. Kapalı maraş'ın yeniden yerleşime açılması için bugün önemli bir adım atıldı. Bu nedenle kapalı maraş bölgesinde her şey insanların bıraktığı gibi duruyor. İkinci dünya savaşını konu alan bir film sahnesi, çernobil bölgesihayalet şehir ya da bir distopya gibi görünebilir bu fotoğraflar size.sanki alelacele. Kapalı maraş'ın sahildeki yaklaşık 2 kilometrelik kısmı ve sahilin arka caddesi olan demokrasi caddesi, 8 ekim maraş'ın 4,6 kilometrekarelik kapalı alanının bir kısmının açılması ne anlama geliyor?

Hangi bahara kalır o anılar bilinmez. Maraş, gazimağusa şehrinde bulunan mahalle, kıbrıs'ın en ünlü bölgesiydi. Kıbrıs kapalı maraş belki de daha önce duymadığınız bir yer gibi gelebilir size. Maraş veya varoşa (modern yunanca: Bu nedenle kapalı maraş bölgesinde her şey insanların bıraktığı gibi duruyor.

kapalı maraş #622690 - uludağ sözlük galeri
kapalı maraş #622690 - uludağ sözlük galeri from galeri8.uludagsozluk.com
Tarihi belgeler, kapalı maraş 'ın vakıf malı olduğunu ortaya koyuyor. İşte yaşanan o tarihi süreç… 1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı. Rumların dayatmasıyla on yıllardır kapalı kalan maraş, aynı zamanda kıbrıs'ı fetheden lala mustafa paşa'nın mirası. By onur erdoğan on 30 kasım 2016 • ( yorum bırakın ). Doğu akdeniz'de türkiye'yi saf dışı bırakmak isteyen yunanistan ve rum yönetimi'ne karşı kktc ve ankara'nın elinde maraş'a ait kapı gibi tapu var. Kapalı maraş'ın statüsünün netleşmesi için kktc ve ankara birlikte hareket etme kararı aldı. İşte merak edilenler… kıbrıs'ın kapali maraş bölgesi'nin yeniden sivil hayata açılması ile ilgili kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti (kktc) hükümeti'nin harekete geçiyor.

1974 kıbrıs harekâtı'nda kıbrıslı rumlardan oluşan nüfusu tarafından terk edilen bölge, harekât sonrası askerî kontrolde kalmış, büyük bir kısmı yerleşim ve iskana kapatılmıştı.

Maraş, gazimağusa şehrinde bulunan mahalle, kıbrıs'ın en ünlü bölgesiydi. Hangi bahara kalır o anılar bilinmez. Bu nedenle kapalı maraş bölgesinde her şey insanların bıraktığı gibi duruyor. Kktc sınırları içerisinde yer alan ve 46 yılın ardından ilk kez bugün kademeli olarak açılmaya başlandı. Yıllardır girişi yasak olan kapalı maraş, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 1974 kıbrıs harekâtı'nda kıbrıslı rumlardan oluşan nüfusu tarafından terk edilen bölge, harekât sonrası askerî kontrolde kalmış, büyük bir kısmı yerleşim ve iskana kapatılmıştı. 46 yıl aradan sonra hayalet kentte tarihi bir toplantı düzenlendi. Kapalı maraş konusunda somut bir adım atılmasına dair açıklama sonrasında bölge hakkında kıbrıs maraş bölgesi, 1974'te birleşmiş milletler (bm) güvenlik konseyinin aldığı karar uyarınca hem. 1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı. Kapalı maraş, yıllar sonra yeniden halka açılıyor. 46 yıllık aranın ardından geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı erdoğan'ın külliye'de peki kapalı maraş nerede, tarihteki önemi nedir? Aslında kendisi yavru vatan kıbrıs'ta bulunan özel bir yer. Maraş haritadaki yeri nedir, tarihi nasıl?

Açıklamadan sonra kapalı maraş nerede kapalı maraş haritada nerede merak ediliyor. By onur erdoğan on 30 kasım 2016 • ( yorum bırakın ). 1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı. Kullanıcıların bugün en çok merak ettiği konulardan bir olan kapalı maraş hakkında tüm bilgileri sizin için derledik. Kapalı maraş'ın statüsünün netleşmesi için kktc ve ankara birlikte hareket etme kararı aldı.

'Maraş dünyanın yıldızı bir yer'
'Maraş dünyanın yıldızı bir yer' from i2.milimaj.com
Kapalı maraş nerede sorusu arama motorunda araştırılmaya başladı. Doğu akdeniz'de türkiye'yi saf dışı bırakmak isteyen yunanistan ve rum yönetimi'ne karşı kktc ve ankara'nın elinde maraş'a ait kapı gibi tapu var. Kıbrıs nereye, maraş nereye gidecek göreceğiz. Bir adada yolları ayırmak ne kadar da zor. Açıklamadan sonra kapalı maraş nerede kapalı maraş haritada nerede merak ediliyor. Bu nedenle kapalı maraş bölgesinde her şey insanların bıraktığı gibi duruyor. Türkiye'nin başka hiçbir yerine benzemeyen. Aslında kendisi yavru vatan kıbrıs'ta bulunan özel bir yer.

Rumların dayatmasıyla on yıllardır kapalı kalan maraş, aynı zamanda kıbrıs'ı fetheden lala mustafa paşa'nın mirası.

46 yıl aradan sonra hayalet kentte tarihi bir toplantı düzenlendi. Aslında kendisi yavru vatan kıbrıs'ta bulunan özel bir yer. Kapalı maraş'taki otel ve işyeri binalarının önemli bir bölümü uluslararası kurum ve kuruluşların yatırımları ile inşa edilse ve yağmalanmış bir oda… burası kıbrıs'ın hayalet şehri kapalı maraş… Kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin gazimağusa şehrinin kenarında, terk edilmiş bir şehir vardır adı maraş olan ve bugün kapalı maraş olarak geçen… Doğu akdeniz'de türkiye'yi saf dışı bırakmak isteyen yunanistan ve rum yönetimi'ne karşı kktc ve ankara'nın elinde maraş'a ait kapı gibi tapu var. Kapalı maraş'ın yeniden yerleşime açılması için bugün önemli bir adım atıldı. Kapalı maraş'ın statüsünün netleşmesi için kktc ve ankara birlikte hareket etme kararı aldı. Türkiye'nin başka hiçbir yerine benzemeyen. Kapalı maraş nerede sorusu arama motorunda araştırılmaya başladı. Maraş haritadaki yeri nedir, tarihi nasıl? Kktc hükümeti yıllardır kapalı olan maraş'ı açma kararı aldı. 43 yıl önce dünyanın en gözde turistik merkezlerinden bir tanesi olan kıbrıs'taki kapalı maraş bölgesi bugün yalnızlığa terk edişmiş, adanın hayalet şehri durumunda. İşte merak edilenler… kıbrıs'ın kapali maraş bölgesi'nin yeniden sivil hayata açılması ile ilgili kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti (kktc) hükümeti'nin harekete geçiyor.

Kktc'de bulunan yasaklı bölge kapalı maraş bugün itibariyle açılıyor. 1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı. Kapalı maraş nerede sorusu arama motorunda araştırılmaya başladı. Kktc sınırları içerisinde yer alan ve 46 yılın ardından ilk kez bugün kademeli olarak açılmaya başlandı. İşte yaşanan o tarihi süreç…

'Hayalet Şehir' yeniden gündemde! Statüsü değişiyor mu ...
'Hayalet Şehir' yeniden gündemde! Statüsü değişiyor mu ... from www.cafesiyaset.com
By onur erdoğan on 30 kasım 2016 • ( yorum bırakın ). Gelen bilgilere göre maraş'ın statüsünün netleşmesi için kktc ve ankara birlikte hareket edecek. Maraş haritadaki yeri nedir, tarihi nasıl? Bu nedenle kapalı maraş bölgesinde her şey insanların bıraktığı gibi duruyor. 46 yıl aradan sonra hayalet kentte tarihi bir toplantı düzenlendi. Kktc hükümeti yıllardır kapalı olan maraş'ı açma kararı aldı. Kıbrıs kapalı maraş belki de daha önce duymadığınız bir yer gibi gelebilir size. 1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı.

1974 yılındaki harekâtın üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen, kıbrıs adası kapalı maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunamamıştı.

İkinci dünya savaşını konu alan bir film sahnesi, çernobil bölgesihayalet şehir ya da bir distopya gibi görünebilir bu fotoğraflar size.sanki alelacele. Maraş o günden beri uyuyor 1974 sabahından sonra hiç uyumayan şehir, o günden beri sessizliğe bürünmüş durumda. Tampon bölge halindeki kapalı maraş, birleşmiş milletler ve türk askerlerinin denetiminde olan, tamamen toplumsal hayattan. 1974 kıbrıs harekâtı'nda kıbrıslı rumlardan oluşan nüfusu tarafından terk edilen bölge, harekât sonrası askerî kontrolde kalmış, büyük bir kısmı yerleşim ve iskana kapatılmıştı. Kıbrıs'ı fetheden lala mustafa paşa, parasını vererek kapalı maraş'ın bulunduğu bölgeyi satın aldı ve kendi adına kurulan vakfa. Maraş haritadaki yeri nedir, tarihi nasıl? Doğu akdeniz'de türkiye'yi saf dışı bırakmak isteyen yunanistan ve rum yönetimi'ne karşı kktc ve ankara'nın elinde maraş'a ait kapı gibi tapu var. Kapalı maraş'taki otel ve işyeri binalarının önemli bir bölümü uluslararası kurum ve kuruluşların yatırımları ile inşa edilse ve yağmalanmış bir oda… burası kıbrıs'ın hayalet şehri kapalı maraş… Aslında kendisi yavru vatan kıbrıs'ta bulunan özel bir yer. Kktc'de bulunan yasaklı bölge kapalı maraş bugün itibariyle açılıyor. Maraş, gazimağusa şehrinde bulunan mahalle, kıbrıs'ın en ünlü bölgesiydi. Kapalı maraş nerede sorusu arama motorunda araştırılmaya başladı. Kapalı maraş'ın yeniden yerleşime açılması için bugün önemli bir adım atıldı.

Posting Komentar

0 Komentar